Chinees-Indonesische politici tegen racisme (31 jan. 2019)

Foto hierboven: Voor het goede doel: een Chinees-Indonesiër bezoekt Vihara Dharma Bhakti, de oudste Chinese tempel van Jakarta, in Petak Sembilan, Glodok, in West-Jakarta. (JP / Ricky Yudhistira).
.
Politici van Chinese afkomst proberen kiezers in Chinese gemeenschappen en het brede publiek in Jakarta te lokken om zetels als wetgevers veilig te stellen, hoewel racistische sentimenten recentelijk zijn toegenomen.

Gegevens van Statistics Indonesia laten zien, dat er in 2010 slechts 623.372 mensen van Chinese afkomst waren onder de 9.6 miljoen inwoners van Jakarta.

Het kleine aantal maakt hen tot een minderheid in Jakarta’s politiek en dat komt tot uiting in het lage aantal Chinees-Indonesiërs dat in de gemeenteraad zit: slechts vier van de 106 raadsleden.
In het Parlement zijn Chinees-Indonesiërs vertegenwoordigd door slechts negen leden, van wie er zes afkomstig zijn uit Jakarta, van de in totaal 560 leden.

Zes Chinees-Indonesiërs doen mee aan de gemeenteverkiezingen van Jakarta op 17 april, 15 daarvan zijn afkomstig uit Jakarta.
– Voor het volledige bericht zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s