Banyuwangi uitgeroepen tot beste festivalstad, in 2019 99 toeristische evenementen (1 febr. 2019)

Foto hierboven: Banyuwangi’s Green Bay is een minder bekende toeristische attractie met een schilderachtig uitzicht op de zee. (Shutterstock / File).
.
Banyuwangi in Oost-Java is door het ministerie van Toerisme uitgeroepen tot de beste festivalstad vanwege de sterke toename van jaarlijkse toeristische evenementen.

“In 2012 hield Banyuwangi slechts 12 evenementen, in 2018 schoot het aantal omhoog naar 75 en dit jaar zijn er 99 evenementen in de regio”, zei toerismeminister Arief Yahya in Jakarta op dinsdag, geciteerd door tempo.co.

Afgezien van zijn attracties, blijft het district ook de ontwikkeling van infrastructuur en faciliteiten voor toeristische activiteiten ondersteunen.

Arief zei dat tegen het einde van 2018 low-cost maatschappij Citilink begon met vliegen van Banyuwangi naar Kuala Lumpur in Maleisië. Binnenlandse routes van de stad naar Jakarta en Surabaya zijn ook beschikbaar. “Zo’n beweging zou buitenlandse en binnenlandse toeristenaankomsten in de regio een boost geven”, voegde hij eraan toe.
– Voor het volledige artikel, zie Jakarta Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s