Een eenvoudige oplossing voor het hoofdprobleem van Indonesië (1 febr. 2019)

Foto hierboven: Aanhangers van de gouverneur van Jakarta Basuki Tjahaja Purnama, in de volksmond bekend als ‘Ahok’, komen samen om hun steun te tonen na zijn veroordeling [Made Nag / EPA]
.
Dit artikel is geschreven door Eva Kusuma Sundari en gepubliceerd in Al Jazeera Indonesia in mei 2017. Het onderwerp is nog steeds actueel.
.
Indonesië kan mensenrechtenschendingen en discriminatie beëindigen door simpelweg de inclusieve en democratische wortels te heroveren.Jarenlang werd Indonesië gezien als een voorbeeld van een gematigde islam, en terecht. Er zijn de afgelopen twee decennia relatief weinig terroristische aanslagen gepleegd en het land lijdt niet onder de soort significante radicalisering die veel Midden-Oosterse of zelfs sommige Europese landen hebben ervaren.

Deze reputatie voor tolerantie is geworteld in de staatsideologie van Indonesië, nl. de Pancasila, wat letterlijk ‘vijf principes’ betekent, die wordt genoemd in de preambule van de Indonesische grondwet die teruggaat tot de onafhankelijkheid in 1945. De principes van de Pancasila zijn: geloof in God, gedeelde menselijkheid, nationale eenheid, democratie en sociale rechtvaardigheid.
Zie voor het volledige artikel: Al Jazeera Indonesia
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s