Betalen voor ruimbagage bij Lion Air en Wings air (2 febr. 2019)

Dit bericht is overgenomen van Indonesienu.nl
.
Passagiers die met luchtvaartmaatschappij Lion Air reizen, moeten gaan betalen voor ruimbagage. De nieuwe bagageregels die vanaf 8 januari 2019 ingaan, gelden ook voor passagiers van Wings Air, dochteronderneming van Lion Air.

De bagageregels gelden voor binnenlandse vluchten.
In een verklaring zeggen de luchtvaartmaatschappijen dat passagiers die hun tickets vóór 8 januari 2019 hebben gekocht, nog gratis bagage mee mogen nemen, i.e. maximaal 20 kg per persoon voor passagiers van Lion Air, en maximaal 10 kg per persoon voor passagiers van Wings Air.

Vanaf 8 januari 2019 mag elke passagier (uitgezonderd baby’s) 1 stuks handbagage per persoon meenemen met een maximum gewicht van 7 kilogram en een maximale afmeting van 40 x 30 x 20 centimeter. Daarnaast mogen reizigers nog een persoonlijk item meenemen zoals een laptoptas, babyspullen, een verrekijker, leesmateriaal of een handtas.
Verschillende items die aan elkaar vastgebonden zijn, worden niet als een stuks handbagage beschouwd, zegt een woordvoerder van Lion Air Group. Passagiers die bagage meenemen die de toegelaten dimensies overschrijdt, betalen een vergoeding voor extra bagage.

Voucher

Reizigers van Lion Air en Wings Air die ruimbagage willen meenemen, kunnen een pre-paid bagagevoucher aanschaffen via een reisbureau, de website van Lion Air of ticketverkoopkantoren van Lion Air Group.

Het is voordeliger om de pre-paid bagagevoucher tegelijkertijd met het vliegticket te kopen of tenminste zes uur voor vertrek.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s