Verpleeghuizen van Jakarta blijven zorg bieden, ondanks dreigende overbelasting (2 febr. 2019)

Siti Alimah (links), een bewoner van het door de overheid beheerde verpleeghuis Tresna Werdha Budi Mulia 3 in Zuid-Jakarta. (JP / Made Anthony Iswara)
.
Na het verlies van contact met hun geliefden na natuurrampen of om andere redenen, moeten ouderen proberen zich thuis te voelen door een kamer te delen met 13 tot 14 andere mensen in verpleeghuizen. Ze lijken allemaal dezelfde droom te hebben: dat ze op een dag zullen herenigen met hun families.

Zittend op haar bed bij het raam, Sri Alimah, 69, zag haar medebewoners een voor een naar een kamer met een gamelanmuzieksemble gaan, terwijl ze de plastic rand van haar metalen krukken omklemde.

Alimah, die de afgelopen 11 jaar in het verpleeghuis heeft gewoond, verloor het contact met haar zoon na een aardbeving in haar geboorteplaats in Yogyakarta in 2006.

“Ik woonde een tijdje in het huis van de buurtbewaarder […]. Toen werd ik overgeplaatst naar een van de verpleeghuizen in Yogyakarta, maar het krakende toilet was niet geschikt voor mijn mobiliteitsprobleem. Uiteindelijk werd ik in 2008 overgebracht naar Jakarta,” zij zei, eraan toevoegend dat het mogelijk was dat haar kinderen wisten waar ze was, maar niet ‘rijk genoeg’ waren om voor haar te zorgen.
– Voor het volledige bericht zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s