Indonesië bereidt nieuwe strategie voor om doel aantallen toeristen voor 2019 (3 febr. 2019)

Toen president Joko “Jokowi” Widodo binnen de vijf jaar van zijn presidentschap het aantal buitenlandse toeristen wilde verdubbelen, waren velen sceptisch.

Nu lijkt het doel binnen handbereik te zijn. Gecombineerde overheidsinspanningen waaronder de massale ontwikkeling van luchthavens en toeristische bestemmingen, agressieve digitale promoties en een visumvrij beleid hebben, samen met de verzwakkende rupiah, vorig jaar 16,2 miljoen buitenlandse toeristen naar Indonesië getrokken, 71 procent meer dan vier jaren geleden.

Toch waren sommige tegenslagen onvermijdelijk. Een reeks van vulkaanuitbarstingen, aardbevingen en tsunami’s in de afgelopen 12 maanden, evenals de tragische crash van Lion Air JT-610 in de Javazee bij Jakarta, resulteerde in het missen van het doel van de regering om 17 miljoen buitenlandse toeristen te werven .

De toeristenindustrie maakt zich zorgen, dat het slechte imago van deze rampen het lang zal duren en dus het vermogen van het land om dit jaar 20 miljoen buitenlandse toeristen te trekken, zal ondermijnen.
– Voor het volledige artikel, zie Jakarta Globe
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s