Duizend studenten nemen deel aan Balinese festival lontar-schrijven (5 febr. 2019)

Foto hierboven: Balinese junior high school studenten schrijven Balinees schrift op palmbladeren als onderdeel van de 2018 Bali Art Fair in het culturele park van Denpasar, Bali, op 3 juli 2018. (Antara Foto / Wira Suryantala).
.
Ongeveer duizend junior high, middelbare school en universiteitsstudenten op Bali hebben op vrijdag deelgenomen aan het Nyurat Lontar Massal Festival (schrijven op palmbladenfestival), als onderdeel van de Balinese taalmaand 201 in februari.

Putu Astawa, hoofd van het Bali Cultural Agency, vertelde het persbureau Antara dat het festival een aantal wedstrijden bevatte, zoals mesatua (Balinese verhalen vertellen) en nyurat aksara (het schrijven van een Balinees schrift).

Nyurat lontar is het schrijven van Balinees schrift op palmbladeren met een bepaald mes, een pengrupak. Tijdens het festival namen de deelnemers traditionele Balinese klederdrachten aan terwijl ze in nette rijen op de vloer van het Ksirarnawa-gebouw, het Culturele Park, Denpasar, Bali, zaten.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s