Surakarta en Semarang vieren Chinees Nieuwjaar groots (5 febr. 2019)

Foto hierboven: Een moslimfamilie wandelt over de Semawis Imlek Night Market in Semarang, die dit jaar van vrijdag tot zondag werd gehouden. (JP / Suherdjoko)
.
Surakarta: Duizenden mensen verzamelden zich in Chinatown bij de Pasar Gede-markt in de Midden-Java stad Surakarta op zondag voor de Grebeg Sudiro culturele parade om te luiden in het Chinese Nieuwjaar, dat dinsdag begint.
Surakarta Burgemeester FX Hadi “Rudy” Rudyatmo zei, dat de harmonie tussen de etnische groepen in Surakarta al lang bestaat. “Grebeg Sudiro heeft grenzen tussen Javaans-Chinese en andere etniciteiten geëlimineerd. Surakarta is een diverse stad en Indonesië is opgebouwd uit diversiteit, “zei Rudy.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.
Semarang:
Voorafgaand aan de viering van Chinees Nieuwjaar op dinsdag, hebben Chinees-Indonesiërs in Semarang de avondmarkt Pasar Imlek Semawis (PIS) opgezet van vrijdag tot zondag.
Gehouden voor de 15e keer in de hoofdstad van Midden-Java, is de avondmarkt populair bij zowel etnische Chinese als Javaanse Indonesiërs. Duizenden bezochten de markt gedurende het weekend.
Bezoekers vonden Jl. Wotgandul Timur bruist van verkopers en kopers van Imlek-gerelateerde accessoires en voedsel.
Burgemeester Hendrar Prihadi, burgemeester van Semarang, zei: “Dit evenement is een van onze evenementen in de toeristische kalender, die niet alleen inwoners van Semarang, maar ook mensen van buiten de stad aantrekt.” Sinds de voormalige president Megawati Imlek in 2003 tot nationale feestdag heeft verklaard, zullen mensen van buiten Semarang hier naartoe komen. stad om deze markt te bezoeken. “
– Voor het volledige artikel, zie Jakarta Post

.

 

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–