Sociale bijstand verhoogt koopkracht van huishoudens (10 febr. 2019)

Statistieken Indonesië heeft gezegd, dat een toename van de sociale bijstand van de overheid voor gezinnen met lage inkomens vorig jaar heeft bijgedragen aan de koopkracht van mensen, het belangrijkste aspect van de groei van het bruto binnenlands product (bbp).

“Het betekent dat overheidsoverdrachten in contanten aan huishoudens met een laag inkomen hen hielpen [goederen] te kopen of te consumeren”, zei BPS-plaatsvervangend statistiekanalist Sri Soelistyowati tijdens een mediaconferentie op woensdag zoals gemeld door kontan.co.id.

Uit BPS-gegevens blijkt dat de sociale bijstand in 2018 52,48 procent groeide in vergelijking met 11,48 procent het jaar ervoor. Volgens de gegevens van het ministerie van Financiën heeft de regering vorig jaar 88,90 miljard (R $ 6,36 miljard) aan sociale bijstand van verschillende soorten uitbetaald.

Het grootste deel van de hulp werd in het vierde kwartaal uitbetaald, terwijl het bedrag met 72 procent groeide, vergeleken met het cijfer dat in het vierde kwartaal van het voorgaande jaar werd uitgedeeld.
Andere factoren, die hebben bijgedragen tot de koopkracht van mensen, waren onder meer de hogere inkomsten van boeren en een stijging van het loon van de arbeiders.
– Voor het volledige artikel, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s