Jakarta: hogere tarieven voor motorrijtarieven benadelen klanten en chauffeurs, verergeren verkeersopstoppingen (15 febr. 2019)

Foto hierboven: Voorgestelde hogere tarieven voor online-gebaseerde motortaxi’s kan de consumentenvraag tot 71 procent doen verminderen, volgens een onderzoek van het Instituut voor onderzoek naar sociaal-economische ontwikkeling (Rised). (Reuters Photo / Darren Whiteside).
.

Een geplande verhoging van de tarieven van online-gebaseerde motorfietsentaxi’s kan de vraag met meer dan tweederde verminderen, waardoor de inkomens van chauffeurs worden verkleind en waardoor meer mensen ertoe worden aangezet om privé-voertuigen te gebruiken, wat verkeersproblemen verergert, bleek uit een recente studie.

De voorgestelde tariefsverhoging zou de consumentenvraag tot 71 procent kunnen verlagen, blijkt uit een onderzoek van het Instituut voor onderzoek naar sociaaleconomische ontwikkeling (Rised), gebaseerd op interviews met 2.001 respondenten in 10 provincies.

De regering heeft een plan opgesteld om een ​​minimumtarief in te voeren van Rp 3.100 (22 dollarcent) per kilometer om tegemoet te komen aan de eisen van de meer dan 2 miljoen online taxichauffeurs van motorfietsen.

Onlinediensten zoals Go-Jek Indonesia en Grab zijn terughoudend geweest met het verhogen van hun tarieven – die beginnen bij Rp 1.200 per kilometer.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Globe
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s