Tekort op lopende rekening in 2018: 2,98 procent van het bbp (16 febr. 2019)

Foto hierboven: Gebouw van Bank Indonesia in Central Jakarta. (JP/Wienda Parwitasari).
.
Bank Indonesia heeft meegedeeld, dat het tekort op de lopende rekening is toegenomen tot US $ 31,1 miljard, 2,98 procent van het bruto binnenlands product (BBP), in 2018, dat uitkwam op 17,29 miljard USD, 1,7 procent van het BBP.

“Het tekort op de lopende rekening lag nog steeds binnen veilige limieten, goed voor $ 31,1 miljard of 2,98 procent van het bbp”, zei BI-woordvoerder Agusman in het afgelopen weekend in een verklaring.

Het tekort op de lopende rekening zag een sprong in het vierde kwartaal van 2018 bij $ 9,1 miljard (3,57 procent van het bbp), hoger dan het tekort in het vorige kwartaal van $ 8,6 miljard, 3,28 procent van het bbp, zei Agusman.

“De toename van het tekort op de lopende rekening werd beïnvloed door een daling van de handel in niet-olie en gas, als gevolg van de hoge invoer in lijn met de binnenlandse vraag, die nog steeds sterk was, ondanks de beperkte exportprestaties,” voegde hij eraan toe.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–