Muhammadiyah waarschuwt voor verdiepen van polarisatie (18 febr. 2019)

Foto hierboven: Muhammadiyah voorzitter Haedar Nashir (Courtsesy of /www.muhammadiyah.or.id).
.
Sektarisme verergert de politieke verdeeldheid in het land, nu kiezers de politiek beschouwen als “een zaak van leven en dood” en geen “wereldse” kwestie waarin verschillen worden aanvaard, waarschuwde de leider van de op een na grootste islamitische organisatie van het land.

In zijn openingstoespraak op een leidersvergadering in Bengkulu op vrijdag, stelde Muhammadiyah-voorzitter Haedar Nashir, dat het religieuze absolutisme de politiek leek te hebben doordrongen en verdeeldheid onder de bevolking veroorzaakt.

“Politiek is nu een kwestie van leven en dood die politieke oorlog en fanatisme voortbrengt […] Politiek wordt niet langer beschouwd als een kwestie van wereldse zaken, die ruimte laat voor verschillen. Het wordt nu geassocieerd met geloof, wat absoluut is, “zei hij.

De tweedaagse bijeenkomst, die werd geopend door president Joko “Jokowi” Widodo, had tot doel de groeiende bezorgdheid over het gebruik van religie in de politiek aan te pakken, met name voorafgaand aan de 2019 wetgevende en presidentsverkiezingen.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–