Jakarta Globe: opinie over tweede TV-debat presidentskandidaten (20 febr. 2019)

Foto hierboven: Presidents kandidaat Joko ‘Jokowi’ Widodo, derde van links, en zijn uitdager, Prabowo Subianto, vierde van rechts, poseren voor een selfie met moderators na het tweede live debat in het Sultan Hotel in Jakarta op zondagavond. (Antara Photo / Akbar Nugroho Gumay).
.
Joko “Jokowi” Widodo en zijn enige uitdager, Prabowo Subianto, deden beiden tijdens hun tweede presidentiële debat op zondagavond 17 februari, beleidsvoorstellen voor “resource nationalism”, maar hun verklaringen voldeden niet helemaal aan de verwachtingen.

De twee kandidaten kregen kritiek, omdat ze verzuimd hadden om details van hun beleid te geven tijdens het live debat, dat zich richtte op energie, voedsel en infrastructuur.

Ze kwamen in het debat met stagnerende polling-nummers, en met Jokowi momenteel leidend met ongeveer 20 procentpunten. Het eerste debat had geen effect op zijn verkiesbaarheid, maar evenmin lijkt het erop dat het tweede debat zijn voorsprong zou schaden. Naar verwachting zullen meer dan 190 miljoen mensen in de op twee na grootste democratie ter wereld tijdens de presidentiële en parlementsverkiezingen op 17 april stemmen.

In tegenstelling tot het eerste debat hadden de kandidaten deze keer geen voorkennis van de vragen die hen gesteld zouden worden. De General Elections Commission (KPU) zei dat alle vragen in het tweede debat vertrouwelijk werden behandeld.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Globe
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–