Jakarta Post: opinie over tweede TV-debat presidentskandidaten (20 febr. 2019)

Foto hierboven: Warm einde na het debat: presidentskandidaat Joko “Jokowi” Widodo (links) omarmt zijn mededinger, Prabowo Subianto. (JP/Donny Fernando).
.
De tweede ronde van de presidentiële debatten op zondagavond was levendiger dan de vorige vorige maand, met de uitwisseling van standpunten soepel verlopend. Maar de debatten slaagden er jammer genoeg niet in om een gevecht om geweldige ideeën te genereren vanwege de ontoereikende tijd die is uitgetrokken voor de bespreking van vijf belangrijke onderwerpen en de slecht ontworpen structuur van de debatten.

Nog ongelukkiger waren veel van de vragen van de acht panelleden, vooral over energie en voedsel, niet relevant voor de meest urgente problemen van Indonesië binnen de komende vijf tot tien jaar.

De panelleden faalden jammer genoeg om de kandidaten te dwingen hun visies en missies, opvattingen, standpunten en toezeggingen met betrekking tot de vijf gespreksonderwerpen te vermelden: voedsel, energie, natuurlijke hulpbronnen, het milieu en infrastructuur.

Maar aan de andere kant, gezien het feit dat de kandidaten elk slechts een introductie van drie minuten kregen, hoe konden ze hun visies en missies in dergelijke belangrijke sectoren adequaat uitleggen?
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s