Beleid van Bogor voor plastic zakken helpt om afval te beperken (22 febr. 2019)

Foto hierboven: bron Shutterstock/File.
.
Het bestuur van Bogor op West-Java heeft het plastic afval aanzienlijk zien verminderd door een beleid, dat plastic zakken bij veel winkeliers verbiedt. Dit beleid is sinds 12 december van kracht. Mayoral Regulation No. 60/2018 verbiedt retailers het aanbieden van plastic zakken aan hun klanten.

“Ten minste 24 retailers hebben het beleid geïmplementeerd”, zegt hoofd van Partnerships Bogor Environment Agency. Setiawati in een persbericht op maandag.

Het resultaat, voegde Setiawati eraan toe, had de administratie aangemoedigd om het beleid uit te breiden naar 12 traditionele markten in de gemeente. Het agentschap zou het verbod op de traditionele markten introduceren op Nationale Plastic Afvalverminderingsdag, 1 maart.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–