Bandung geeft de eerste ID-kaarten uit met inheemse godsdienstkolom (24 febr. 2019)

Foto hierboven: voor de eerste keer identiteitskaarten (KTP’s) met een kolom geloof voor autochtone volgelingen. (Kompas.com/Ira Rachmati).
.
Het bevolkings- en burgerregister van Bandung in West-Java heeft voor het eerst identiteitskaarten (KTP’s) uitgegeven met een kolom voor geloof in plaats van religie.

“In augustus 2018 heb ik mijn ID-kaart gewijzigd en vandaag kan ik het ophalen”, zei Bonnie Nugraha Permana (46) woensdag.

De verandering in zijn identiteitskaart werd gezocht terwijl hij tegelijkertijd zijn gezinskaart veranderde, waaronder zijn vrouw en hun twee kinderen, zei hij.

Nu is de godsdienstkolom in de familiekaart voor alle leden van zijn gezin veranderd van een “leeg” naar “Geloof in één God”. Dezelfde formulering staat in hun KTP’s.

Om de KTP’s te wijzigen, moest Bonnie een brief van Majelis Luhur Kepercayaan Indonesia (MLKI) indienen, een organisatie die volgers van lokale religies en inheemse geloofsovertuigingen door heel Indonesië accommodeert, aan het bureau. Bonnie, die een ambtenaar is, is ook voorzitter van de afdeling Bandung van de MLKI.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–