Consumentenvertrouwen in Indonesië staat op derde plaats in de wereld (26 febr.2019)

Foto hierboven: Grafiek van vijf categorieën producten en diensten waaraan Indonesische consumenten in 2017 hebben uitgegeven. (Euromonitor / File).
.
Het Indonesische consumentenvertrouwen herstelde zich in het vierde kwartaal van vorig jaar, nadat het in het vorige kwartaal was gedaald, volgens de meest recente versie van de Consumer Confidence Survey van de Conference Board van 2018.

De vierde kwartaalenquête, uitgevoerd door Nielsen voor de Conference Board, laat zien dat Indonesië vorig jaar een consistente 127 punten scoorde, behalve in het derde kwartaal toen de score terugliep naar 126 punten.

Uit de enquête van het vierde kwartaal, die online werd uitgevoerd, wordt de Indonesische consument gerangschikt als de op twee na meest optimistische ter wereld, voorafgegaan door de opkomende economieën India (133) en de Filippijnen (131).

Over het algemeen hebben consumenten in opkomende economieën meer zelfvertrouwen dan die van ontwikkelde economieën, aldus Nielsen.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post.
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–