Jakarta: Niet alle treinen zijn gelijk: verschillen tussen MRT, LRT, Commuter Line (28 febr. 2019)

Jakarta, dat bovenaan de lijst met steden met het slechtste verkeer ter wereld staat, betreedt dit jaar een nieuw tijdperk. Volgende maand verwelkomt het land de eerste massale rapid transit (MRT) en de eerste lightrail transit (LRT) van de hoofdstad.

Vandaag de dag is het gebruik van het openbaar vervoer in de hoofdstad 24 procent, veel minder dan de beoogde 60 procent. De regering hoopt, dat door de nieuwe transitmodi meer mensen hun auto’s of motorfietsen thuis laten en kiezen voor openbaar vervoer.

Dit jaar, in de woorden van Sigis Widjatmiko, hoofd van Jakarta Transportation Agency, zal het “het jaar van integratie” zijn. Passagiers kunnen verwachten dat ze tijdens een reis gemakkelijk tussen verschillende vervoerswijzen kunnen springen.

LRT-passagiers die hun reis willen voortzetten met het snelle busvoersysteem van de stad, Transjakarta, kunnen bijvoorbeeld een skybridge gebruiken die het LRT Jakarta International Velodrome Station in Rawamangun, Oost-Jakarta, verbindt met de bushalte Pemuda. Ondertussen wordt verwacht dat Dukuh Atas in Centraal Jakarta een doorvoerpunt zal zijn voor passagiers van de MRT, LRT, Commuter Line, luchthaventrein en Transjakarta.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s