Politie, leger anticiperen op spanningen voorafgaand aan verkiezingen in april (4 maart 2019)

Generaal Ari Dono Sukmanto (midden) spreekt een persconferentie toe op het hoofdkantoor van de nationale politie in Jakarta. (Antara / M Agung Rajasa).
.
Plaatsvervangend hoofd van de indonesische politie, Comr. Generaal Ari Dono Sukmanto, zei zaterdag dat men zich concentreert op het voorkomen van spanning tussen aanhangers van presidentskandidaten in aanloop naar de verkiezingen voor de wetgevende raden  en president.

Ari zei dat confrontatie tussen aanhangers van de twee kampen niet alleen op sociale media plaats vindt, maar ook in het openbaar.

“Ze zijn meestal alleen lawaaierig op sociale media, maar nu doen ze het ook offline. We moeten deze trend voorkomen, “zei hij in een discussie die werd gevoerd door de families van de nationale politie (KBPP Polri) in een hotel in Zuid-Jakarta.

Het forum werd bijgewoond door verschillende instellingen, waaronder de politie- en rechtengroep Setara Institute, evenals politieke experts.

Met meer dan de helft van de bevolking die verbonden is met het internet, zijn Indonesiërs erg gehecht aan sociale mediaplatformen, waaronder Facebook, Twitter en Instagram, waardoor nepnieuws en haatdragende taal op sociale media wordt gemaakt die ertoe leiden dat geschillen offline worden veroorzaakt.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–