Jokowi houdt comfortabele voorsprong voor herverkiezing: Roy Morgan (6 maart 2019)

Foto hierboven: President Joko ‘Jokowi’ Widodo geniet sterke steun van de jeugd- en vrouwelijke kiezers. (Antara Photo / Adiwinata Solihin).
.
De president Joko “Jokowi” Widodo zal, behalve onvoorziene omstandigheden in de komende 45 dagen, waarschijnlijk volgende maand naar een comfortabele herverkiezing gaan.

In een onderzoek van de Australische enquêteur Roy Morgan zei ongeveer 58 procent van de respondenten dat ze “waarschijnlijk zouden stemmen” voor de zittende persoon.

De peiling werd in januari uitgevoerd onder 1.039 Indonesiërs die in aanmerking zouden komen voor de verkiezingen van 17 april. Roy Morgan zei dat de geschatte foutenmarge voor het resultaat ongeveer 3 procent was.

De ondervrager zei dat de steun voor Jokowi met ongeveer vijf procentpunten was gestegen in vergelijking met de presidentsverkiezingen van 2014, terwijl de steun voor zijn rivaal, voormalig legergeneraal Prabowo Subianto, ongeveer even groot was, tot 42 procent.

“De sterke prestaties van de Indonesische economie in de afgelopen vijf jaar en het uitzonderlijke vertrouwen dat alledaagse Indonesiërs het afgelopen jaar hebben getoond, zijn zeker sterke aanwijzingen voor het succes van president Jokowi’s politieke leiderschap in de richting van de presidentsverkiezingen van april,” Royele hoofddirecteur Michele Levine zei in een verklaring op vrijdag.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Globe
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s