Ondanks aanhoudende wereldwijde onzekerheid wil BI uitbreiding van de markt (7 maart 2019)

Foto hierboven: Bank Indonesia Governor Perry Warjiyo. (Antara/Puspa Perwitasari).
.
Hoewel stabiliteit wordt verwacht op de mondiale financiële markt dankzij het minder agressieve monetaire beleid van de Federal Reserve van de Verenigde Staten, heeft de Indonesische gouverneur van de Bank Indonesia, Perry Warjiyo, de regering gewaarschuwd voor aanhoudende wereldwijde onzekerheid, met name vanwege de economische groeivertragingen in de VS en China.

Langzamere economische groei in beide landen – belangrijke bestemmingen voor de Indonesische export – zou de handelsprestaties van Indonesië beïnvloeden als de regering geen nieuwe exportbestemmingen kon vinden, zei Perry maandag in Jakarta.

Perry zei dat de Fed waarschijnlijk haar beleidsrente slechts één keer dit jaar zal verhogen, terwijl verschillende economen voorspeld hebben dat de Amerikaanse centrale bank dit dit jaar niet zou doen vanwege de economische vertraging.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–