Na Aziatische financiële crisis, nu regionale samenwerking (9 maart 2019)

Foto hierboven: De leiders van de ASEAN-lidstaten poseren voor een groepsfoto tijdens de openingsceremonie van de 33e ASEAN-top in Singapore. (AFP / Jewel Samad)
.
Landen in Oost- en Zuidoost-Azië zetten zich in om de financiële integratie van de regio te versterken als een poging om de economische stabiliteit te verbeteren, de financieringskloof te dichten en uiteindelijk hun afhankelijkheid van buitenlandse valuta te verminderen.

De spanningen tussen de VS en China, de onzekerheid over de Brexit, de vertragende economie van China en het verkrappende monetaire beleid van vorig jaar zorgden wereldwijd voor economische instabiliteit, onder meer in Zuidoost-Azië.

In die tijden werden valuta’s zoals de Indonesische roepia, Filippijnse peso en Chinese yuan bijvoorbeeld zwaar afgeschreven vanwege een sterkere Amerikaanse dollar. Gelukkig duurde de turbulentie slechts gedurende de eerste helft van 2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s