Trans Sumatera highway (2700 km) klaar in 2024 (9 maart 2019)

President Joko “Jokowi” Widodo tijdens de opening van de tolweg Bakauheni-Terbanggi Besar, die deel uitmaakt van het toltraject trans-Sumatra, bij een tolpoort in South Lampung op 8 maart. (Antara / Wahyu Putro A).

President Joko “Jokowi” Widodo zei vrijdag dat het 2.765 kilometer lange trans-Sumatra tolwegproject naar verwachting in 2024 voltooid zal zijn;  van Lampung naar  Atjeh op de noordpunt van het eilad.

“In juni hopen we dat de trans-Sumatra highway Palembang zal bereiken, de hoofdstad van Zuid-Sumatra. Het betekent dat we dan weer 350 km hebben aangelegd “, zei Jokowi terwijl hij de operatie startte van de 140,9 km lange Bakauheni-Terbanggi Bedar tolweg, die deel uitmaakt van het tolwegproject trans-Sumatra.

In december 2018 ging Jokowi van start met de baanbrekende ceremonie voor de aanleg van de tolweg Banda Aceh-Sigli in Atjeh, die ook deel uitmaakt van het tolwegproject Trans-Sumatra.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–