Klimaatverandering (11 maart 2019)

Foto hierboven: Een inwoner van het dorp Gunung Sari, Riau, poseert voor een foto in de voorkant van zijn tuin, die wordt gebruikt voor het verbouwen van gewassen als onderdeel van het Climate Village-programma. (Foto met dank aan RAPP)

In 2012 lanceerde de Indonesische overheid het Climate Village-programma (Proklim), dat werd geïmplementeerd in dorpen over de archipel.
Deelnemende dorpen voeren milieuvriendelijke programma’s uit om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, waaronder afvalbeheer, gebruik van hernieuwbare energie, landbouw met een lage koolstofemissie, methoden voor bosbrandpreventie en meer.

Het dorp Gunung Sari in het district Kampar, Riau, werd een van de nieuwste successen van Proklim, met de hulp van Riau Andalan Pulp and Paper (RAPP), de operationele tak van de APRIL Group.

Inwoners van Gunung Sari realiseerden zich dat ze de manier moesten veranderen waarop ze hun dorp bestuurden. Percelen werden niet volledig benut en boeren gebruikten nog steeds slash-and-burn-methoden om land te ruimen, terwijl de meesten niet wisten hoe ze de koolstofemissies konden verminderen.

De dorpelingen kregen te horen dat hun deelname aan Proklim hen zou helpen zich aan te passen aan de klimaatverandering en het dorp groener en vrediger te maken. Regenwaterreservoirs en methoden ter verbetering van de voedselzekerheid zouden er ook voor zorgen dat aan hun dagelijkse behoeften wordt voldaan.
– Voor het volledige bericht zie, Jakarta Globe
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–