Bruin of wit? Wat te weten over verschillende soorten rijst (12 maart 2019)

Bron foto hierboven: Shutterstock/Svetlana Lukienko
.
Voor degenen die zich ooit afgevraagd hebben wat de verschillen zijn tussen witte rijst en andere soorten zoals bruine en zwarte rijst, zijn hier beschrijvingen van sommige soorten populaire rijst en hoe ze uw gezondheid kunnen beïnvloeden, zoals gecompileerd door Today.com.
– bruine rijst
Bevat drie essentiële componenten van het oorspronkelijke graan: de zemelen, de kiem en het endosperm.
Het kan iets langer duren om te koken, maar je zult je langer vol voelen vanwege het hogere vezelgehalte. Houd er echter rekening mee dat u geen bruine rijst moet gebruiken voor pudding of risotto.
– zwarte rijst
De zogenaamde verboden rijst heeft veel zijn voedingswaarde. Vezels, vitaminen en mineralen maken het een gezonde keuze voor gerechten zoals desserts en puddingen. De textuur is romig en heeft net als de bruine rijst een licht notige smaak.
Net als bramen, krigt de rijst zijn zwarte kleur van een plantaardige fytochemische stof genaamd anthocyanins, die is gevuld met antioxidanten.
– wilde rijst
Wilde rijst is eigenlijk geen rijst. “Het zijn de zaden van eetbare grassen in Noord-Amerika”, zegt Madelyn Fernstrom, redacteur voor gezondheid en voeding van NBC News.
Vaak gemengd met bruine of witte rijst, is het een gezonde keuze omdat het meer zink, foliumzuur en vitamine E biedt dan bruine rijst. Volgens Fernstrom heeft één kop wilde rijst ongeveer 50 calorieën minder dan bruine rijst.
Vanwege de harde textuur houdt het goed stand wanneer het wordt gebruikt en is het perfect voor salades, pilafs of andere kanten.
– witte rijst
– In vergelijking met andere rijstvariëteiten is het de minst voedzame, maar nog steeds veelzijdig. Azijn gestoomd voor Aziatische gerechten, witte rijst is goed voor gebakken rijst, jambalaya of romige Italiaanse risotto’s. Jasmijnrijst is bijvoorbeeld de perfecte basis voor gerechten met rijke en hartige sauzen.
– Voor het volledige artikel, zie Jakarta Post
.
——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s