Twee verdachten van verboden JAD gearresteerd in Lampung (12 maart 2019)

Foto hierboven: Jamaah Ansharut Daulah (JAD) leider Zainal Anshori (midden) wordt geëscorteerd naar een rechtszaal voor een hoorzitting met betrekking tot de ontbinding van de organisatie bij de districtsrechtbank in South Jakarta. JAD is beschuldigd van het aanzetten tot terreur in Indonesië. (JP / Dhoni Setiawan).
.
De politie heeft twee verdachte terroristen gearresteerd op aparte locaties die verbonden zijn aan de verboden terreurbeweging Jamaah Ansharut Daulah (JAD) van de pro-Islamitische Staat (IS).

De antiterroristische taakgroep van de politie arresteerde de verdachten, geïdentificeerd als Ro en P, in Lampung op zaterdag en West Kalimantan op zondag.

“We hadden de twee verdachten gevolgd. Ze zijn aangesloten bij JAD, “woordvoerder Brig. Nationale Politie. Gen. Dedi Prasetyo zei op maandag, zoals geciteerd door kompas.com.

Hij zei dat Ro zijn familie had verteld dat hij een jihad tegen ongelovigen wilde.

Hij zei dat het vermoeden was, dat R van plan was de politie aan te vallen. Verschillende verdachte materialen die kunnen worden gebruikt om een zelfgemaakte bom te maken zijn gevonden in zijn huis, Dedi toegevoegd.
-Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


.