Noord-Sumatra wil export van kool doen herleven (16 maart 2019)

Foto hierboven: Een boer bij zijn gewassen, bedekt met vulkanische as van de berg Sinabung, op een boerderij in het dorp Namanteran, regentschap Karo, Noord-Sumatra. (JP / Apriadi Gunawan).
.
Noord-Sumatra heeft de afgelopen twee jaar een scherpe daling van zijn kooluitvoer ondervonden, maar probeert de export van deze producten te doen herleven met hulp van het ministerie van Landbouw en de provinciale administratie.

Ali Jamil, het hoofd van de Agriculture Quarantine Agency (Barantan) van het ministerie, heeft onlangs gezegd dat het bureau sinds begin dit jaar technische assistentie heeft verleend aan boeren om aan de aangescherpte exportvereisten van de landen van bestemming te voldoen.

Hij zei dat de kooluitvoer van de provincie de laatste twee jaar sterk was gedaald, omdat de frequente uitbarstingen van de berg Sinabung de kwaliteit van het product hadden aangetast. Tegelijkertijd hebben grote importeurs zoals Japan, Zuid-Korea en Singapore hun eisen aan geïmporteerde landbouwproducten aangescherpt.
– Voor het volledige artikel, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s