Olifant in het dorp: Jambi-dorpelingen worstelen om gigantische dieren weg te houden (16 maart 2019)

Foto hierboven: Elke nacht gaan Semerantihan-dorpelingen op patrouilleren door het dorp in Jambi om Sumatraanse olifanten weg te jagen en te voorkomen dat ze hun lokale plantage binnenkomen. (Shutterstock / Arief Adhari).
.
De laatste hadden Usman en andere inwoners van het dorp Semerantihan in het district Sumay, Tebo Regency, Jambi, een goede nachtrust zonder zich zorgen te hoeven maken dat een kudde Sumatraanse olifanten vier jaar geleden hun woongebied binnen zou komen zwerven.

Het dorp Semerantihan bevindt zich in het Bukit Tigapuluh-ecosysteem van 508.000 hectare dat zich uitstrekt van Riau tot Jambi. Het ecosysteem wordt beschouwd als het laatste heiligdom voor verschillende bedreigde diersoorten, waaronder de Sumatraanse orang-oetan, tijger en olifant.

Elke nacht gaan dorpsbewoners patrouilleren door het dorp om de olifanten weg te jagen en te voorkomen dat ze hun plantage binnendringen. Usman zei dat een kudde van minstens 30 olifanten regelmatig rond het dorp liep.

“Deze olifanten komen graag onze plantage binnen. Ze eten of stampen op onze gewassen, “vertelde Usman onlangs aan The Jakarta Post.

Hoewel ze lijden onder verliezen als gevolg van de beschadigde gewassen, kunnen Semerantihan-dorpelingen weinig doen om de situatie te veranderen. De Sumatraanse olifant werd door zowel de internationale gemeenschap als de Indonesische regering tot een bedreigde diersoort verklaard.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.
——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s