Voorzitter partij PPP door KPK gearresteerd (18 maart 2019)

Foto hierboven: M. Romahurmuziy, voorzitter van de United Development Party, is de laatste hooggeplaatste politicus die in de afgelopen twaalf maanden is opgepakt door de KPK. (Antara Photo / Reno Esnir)
.
De Corruption Eradication Commission, of KPK, heeft M. Romahurmuziy, de voorzitter van de PPP (United Development Party), gedetineerd in Surabaya, Oost-Java, volgens twee bronnen van de Oost-Java-politie.

De voorzitter, bekend als Romy, is de laatste hooggeplaatste politicus die in de afgelopen twaalf maanden is opgepakt door de KPK.

Romy is een belangrijke voorstander van president Joko “Jokowi” Widodo, die probeert opnieuw te worden herkozen voor een tweede termijn. De Indonesische presidentsverkiezingen zijn gepland voor 17 april.

Commissaris Frans Barung Mangera, woordvoerder van de Oost-Java-politie, bevestigde dat de arrestatie plaatsvond in Soerabaja, maar heeft de aanklacht tegen Romy niet bekendgemaakt.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–