Experts teleurgesteld over ‘non-debat’ vice-presidentskandidaten (19 maart 2019)

Foto hierboven: Moslimgeleerde Ma’ruf Amin (links), die ook de niet-actieve Indonesische Ulema Council (MUI) -voorzitter is, en zijn tegenstander, zakenman Sandiaga Uno (rechts), presenteren hun ideeën tijdens het derde presidentiële debat in Jakarta op zondagavond. Het debat, dat het eerste en enige vice-presidentskandidaat-debat was, draaide rond onderwijs, gezondheid, human resources, sociale kwesties en cultuur. (The Jakarta Post / Wendra Ajistyatama).
.
Afgelopen zondag, 17 maart, was er het eerste TV-debat tussen de vice-presidentskandidaten.
Waarnemers en activisten hebben hun teleurstelling geuit over het gebrek aan aandacht voor veel belangrijke zaken, zoals gezondheidszorg, onderwijs, mankracht en sociaal-culturele kwesties.

Het vice-presidentiële debat van zondagavond tussen president Joko “Jokowi” Widodo’s running mate Ma’ruf Amin en Gerizipra Party voorzitter Prabowo Subianto’s running mate Sandiaga Uno bleek voor velen dubbel teleurstellend, grotendeels als gevolg van het ontbreken van daadwerkelijke discussies.

“Het debat van afgelopen nacht was niet erg bevredigend”, zei onderwijsdeskundige Doni Koesoema in een discussie die het Centrum voor Strategische en Internationale Studies (CSIS) in Centraal Jakarta op maandag hield. “Er was geen echte uitwisseling van argumenten, alleen verduidelijkingen, discussies en monologen. Het was niet erg leerzaam. ‘
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s