Sorghum keert terug op Flores (19 maart 2019)

Foto hierboven: Een sorghumveld in Likotuden, Flores, Oost-Nusa Tenggara. (JP / Hengky Ola Sura).
.
In de jaren 1970 werd sorghum graan gemakkelijk gevonden en op grote schaal geconsumeerd in Oost-Nusa Tenggara (NTT). De constante hitte en de lage regenval in het gebied zorgden ervoor dat de plant kon bloeien, waardoor het een van de belangrijkste voedingsmiddelen in het gebied is.
Rijk aan koolhydraten, kon de plant zich ook aanpassen aan veranderende klimaatomstandigheden.
De afgelopen decennia legden de bewoners zich toe op rijst wendden, en werd sorghum opzij geschoven.

De sorghum kreeg op instigatie van bewoners uiteindelijk aandacht van het Agricultural Research and Development Agency (Balitbangtan) van het ministerie van Landbouw, het Cereal Research Agency van Maros, Zuid-Sulawesi, de dorpen, achtergestelde regio’s en het ministerie van Transmigratie en het kantoor van de presidentiële staf.

In het plantseizoen van dit jaar wordt een deel van het staatsbudget toegewezen aan een gebied van 250 hectare voor een sorghumontwikkelingsprogramma in East Flores. Het budget zal worden beheerd door groepen boeren, gevormd door het Oost Flores Farming Agency.

“Ons doel is om een gezonde samenleving te hebben met sorghum, onze voeding te verbeteren en overwoekering te voorkomen,” zei Benyamin. “We proberen het feit te promoten dat sorghum voedzaam is en dat met een gezonde gemeenschap de economie zal verbeteren.”
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s