Eerste metrolijn Indonesië officieel ingewijd door president Jokowi (24 maart 2019)

Het onderstaande bericht is overgenomen van Indonesienu.nl
.
De eerste metrolijn van Indonesië is op zondagochtend (24/3/2019) officieel ingewijd door president Joko ‘Jokowi’ Widodo. Het gaat om het eerste deel van de metrolijn (MRT) tussen Zuid-Jakarta en Centraal Jakarta.

‘Met de ingebruikname van de eerste fase van de nieuwe metrolijn in Jakarta, begint vandaag een nieuw tijdperk’, aldus president Jokowi in zijn toespraak. ‘De MRT maakt deel uit van een nieuwe cultuur, omdat het de eerste metrolijn is in Indonesië.’
Tijdens zijn toespraak riep de president het publiek op om geen troep achter te laten in de metro en op het station, en netjes in de rij hun beurt af te wachten bij het in- en uitstappen.

De eerste fase van het MRT Jakarta project omvat een 15,7 kilometer lange metrolijn tussen station Lebak Bulus in Zuid-Jakarta en station Bundaran HI (de rotonde bij Hotel Indonesia Kempinski) in Centraal Jakarta met in totaal 13 stations op deze route. De afgelopen dagen mocht het publiek de nieuwe metrolijn gratis uitproberen. Deze gratis testfase loopt tot zondag (31/3/2019).

Het tarief van de nieuwe metrolijn wordt maandag (25/3/2019) bekendgemaakt. Anies Baswedan, de gouverneur van Jakarta, heeft eerder laten weten dat een rit ongeveer 10.000 rupiah gaat kosten. Omgerekend is dat iets meer dan 60 cent per rit. Ook liet hij weten dat er vanaf 1 april gedurende een maand lang acht metro’s gaan rijden tussen 5.30 uur tot 22.30 uur. Daarna zullen er 16 metro’s gaan rijden tussen 5.00 uur tot middernacht.
De tweede fase van het project omvat de bouw van een 7,8 kilometer lange metrolijn die station Bundaran HI verbindt met station Kota in West-Jakarta. Verwacht wordt dat de tweede fase van de bouw in 2024 gereed zal zijn.
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s