Immigratie Lombok stuurt acht Amerikanen land uit (27 maart 2019)

Dit bericht is overgenomenn van: Indonesienu.nl
.
De immigratiedienst van Mataram op het Indonesische eiland Lombok stuurt acht Amerikanen het land uit. Ze werkten als vrijwilliger voor een Amerikaanse non-gouvernementele organisatie, terwijl zij Indonesië binnenkwamen op een Visa on Arrival. Dat schrijft LombokPost.net

De acht deden vrijwilligerswerk in een dorpje in het noorden van het eiland waar zij medische diensten verleenden en medicijnen uitdeelden aan de lokale bevolking. Zij gingen zelfstandig te werk zonder begeleiding van een lokale organisatie. Ook waren zij niet in het bezit van de juiste vergunningen of een aanbevelingsbrief van officiële instanties in Indonesië zoals de Indonesische gezondheidsdienst.

De Amerikanen verrichtten volgens de immigratiedienst niet alleen illegaal werk, immigratiebeambten hebben ook 69 soorten medicijnen in beslag genomen, 11 daarvan staan niet geregistreerd in Indonesië en mogen dus ook niet worden gedistribueerd.

De acht Amerikanen werkten als vrijwilliger voor de Amerikaanse organisatie International Medical Relief en hadden daar niet het juiste visum voor. Bij binnenkomst in Indonesië op een Visa on Arrival is het niet toegestaan om gedurende het verblijf in Indonesië te werken. Ook vrijwilligerswerk valt onder de lokale regelgeving onder werken!
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–