Rus riskeert 5 jaar cel voor smokkel orang-oetan (27 maart 2019)

Dit artikel is overgenomen van Indonesienu.nl
.
De Rus die op vrijdagavond (22/3/2019) op de luchthaven van Bali werd gearresteerd omdat hij een orang-oetan het land probeerde uit te smokkelen, is door de politie aangemerkt als verdachte. Hij riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar en een geldboete.

Douanemedewerkers vonden de tweejarige orang-oetan in een rieten mand. Het dier verkeerde in verdoofde toestand. Ook vonden de medewerkers twee gekko’s en vijf hagedissen in de bagage van de man.

De man verklaarde tegenover de politie dat hij de orang-oetan op de zwarte markt had gekocht op Java. Hij wilde het dier naar Rusland brengen en het daar weer verkopen. Orang-oetans zijn beschermde diersoorten. Als de Rus schuldig wordt bevonden, kan hij een gevangenisstraf krijgen van vijf jaar en een boete van zo’n 6000 euro.

De orang-oetan wordt nu verzorgd door een medisch team van Bali Safari & Marine Park. Daar krijgt de orang-oetan ook een DNA-test om te achterhalen uit welk gebied het dier komt. In Indonesië komen orang-oetans voor op de eilanden Kalimantan en Sumatra. Zodra bekend is waar het dier vandaan komt en als zijn gezondheid het toelaat wordt de orang-oetan weer vrijgelaten in het wild.
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–