Keraton Surakarta organiseert de volledige versie van de ‘Bedaya Ketawang’-dans (2 april 2019)

De heilige dans Bedaya Ketawang wordt meestal uitgevoerd in een korte versie, die 30 minuten tot een uur duurt.
Echter, op 1 april zal Bedaya Ketawang twee uur lang volledig worden gepresenteerd als onderdeel van de tingalan jumenengan (kroningsjubileum) van Paku Buwono XIII in het Surakarta paleis in Midden-Java.

“Negen dansers hebben regelmatig een week geoefend, behalve op vrijdagavond,” zei paleisofficier Kanjeng Gusti Pangeran Haryo (KGPH) Dipokusumo, eraan toevoegend dat de dansers altijd vergezeld waren door abdi dalem (koninklijke dienaren), vooral wanneer ze moesten optreden tijdens een gebedsoptocht.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zal dit jaar de tingalan jumenengan een kirab budaya (culturele parade) bevatten die om 14.00 uur in het paleis begint. Mensen zullen de kans krijgen om Paku Buwono XIII te zien tijdens de parade, terwijl de koning en zijn koningin zich bij de parade voegen in een paardenkoets, terwijl familieleden en broers en zussen van de koning hetzelfde zullen doen.
– Voor het volleige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s