’s Werelds grootste bij na 38 jaar herontdekt (2 april 2019)

Dit artikel is overgenomen van Indonesienu.nl.
.
Wetenschappers hebben de grootste bij ter wereld gevonden op een eiland in de Noord-Molukken. De Megachile pluto werd voor het laatst gezien in 1981.

Een team bestaande uit Amerikaanse en Australische wetenschappers trof de bij aan in een termietennest in een boom, meer dan twee meter boven de grond, schrijft The Guardian.

De reusachtige bij werd in 1858 voor het eerst ontdekt op het Indonesische eiland Bacan (Molukken) door de Britse natuuronderzoeker Alfred Russel Wallace. Hij omschreef het vrouwtje als een ‘groot, wespachtig insect met enorme kaken als die van een hertkever’. Een volwassen Megachile pluto kan zo groot worden als een menselijke duim en is vier keer groter dan een honingbij.

Wetenschappers hebben de bij niet meer gezien tot 1981, toen de Amerikaanse entomoloog Adam Messer het insect aantrof op drie eilanden in de Indonesische archipel.

Zoekteams slaagden er niet in de bij opnieuw te vinden, maar met de recente herontdekking van de vrouwtjesbij in de Noord-Molukken, koesteren wetenschappers hoop op het vinden van nog meer soortgenoten in de bossen in de regio.
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s