Vierde presidents kandidaten-debat op 31 maart 2019)

Foto hierboven: Joko ‘Jokowi’ Widodo en zijn uitdager, Prabowo Subianto, bereiden zich voor op het vierde presidentiële debat in het Shangri La Hotel in Centraal Jakarta op zaterdagavond. (Antara Photo / Hafidz Mubarak A).
.
Het tempo van het debat van de presidentskandidaten op zaterdagavond 30 maart, tussen Joko “Jokowi” Widodo en Prabowo Subianto was merkbaar langzamer dan het debat op 17 maart.
Dit vierde debat van vijf ging over ideologie, bestuur, defensie, veiligheid en internationale betrekkingen. Het laatste debat zal plaatsvinden op 13 april, vier dagen vóór de presidents- en parlementsverkiezingen van 2019.

Beide kandidaten stelden hetzelfde perspectief, nl. dat de Pancasila de ultieme ideologie van het land is en dat het niet door enig ander kan worden vervangen.
Prabowo en Jokowi waren het erover eens dat Pancasila, als officiële staatsideologie, op alle niveaus in het schoolcurriculum van het land moet worden opgenomen. Echter, Jokowi zei dat hij wil, dat de ideologie wordt onderwezen op voorschoolse niveau en geïmplementeerd in het dagelijks leven.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Globe
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s