Jakarta biedt gratis ontbijt voor schoolkinderen (6 april 2019)

Bron foto hierboven: Shutterstock/-.
.
Het bestuur van Jakarta gaat extra maaltijden voor schoolkinderen geven om de voeding van kinderen in de hoofdstad te stimuleren.

Gouverneur van Jakarta, Anies Baswedan, zei dat het plan werd geïntroduceerd vanwege zorgen over kinderen die naar school gingen zonder ontbijt.

“Er zijn vorig jaar onderzoeken geweest waaruit bleek dat meer dan 30 procent van de kinderen vóór school niet ontbeten,” zei hij tijdens een bezoek aan basisscholen in West-Jakarta om het programma vrijdag in te voeren, zoals gerapporteerd door kompas.com.

Het programma biedt elke ochtend gratis maaltijden aan scholen in arme wijken in de stad op basis van een 2019 gubernatoriaal decreet over het verstrekken van extra maaltijd op scholen. De verordening verhoogt de soorten maaltijden die dit jaar worden aangeboden aan kinderen van twee tot 29 jaar.

“We hebben verschillende maaltijden bereid waarbij rekening is gehouden met voedingsstoffen, smaak en lokale gebruiken,” voegde Anies eraan toe.

Tijdens zijn bezoek liet de gouverneur ook zien hoe het eten direct werd bereid door de ouders van de leerlingen in de keuken van de school. De stad betrekt opzettelijk ouderparticipatie om het maaltijdprogramma te ondersteunen en om gezonde maaltijden voor studenten te verzorgen.
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–