Vulkaan Agung op Bali weer actief (6 april 2019)

De vulkaan Agung, de hoogste berg op Bali, brak donderdagochtend vroeg uit en spuwde een kolossale rook- en aswolk uit van 2000 meter hoog, waardoor paniek ontstond bij bewoners die in een plaatselijke tempel aan het bidden waren.

Het Centrum voor Vulkanologie en Geologische Gevarenbeperking (PVMBG) handhaafde het alarmniveau van de vulkaan op siaga (alert blijven), het derde niveau van het viertraps waarschuwingssysteem. Het centrum stelde ook de gevarenzone in op een straal van 4 kilometer van de krater.

De uitbarsting vond plaats op donderdag om 13:31 uur, meldde de waarnemingspost van Mount Agung. Een seismograaf registreerde een uitbarstingsamplitude van 25 mm en een duur van 3 minuten en 58 seconden, met een donderend geluid.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s