Groei economie Indonesie blijft enigszins achter (8 april 2019)

De economie van Indonesië groeit niet zo snel als president Joko Widodo had beloofd toen hij vijf jaar geleden werd gekozen. Maar de president, die ook bekend staat als Jokowi, heeft de economie opnieuw centraal gesteld bij de kiezers voor de verkiezingen in april.

Terwijl Indonesië goed op weg is om de komende vijf jaar een economie van $ 2 biljoen te worden, wordt een bevolking van meer dan 250 miljoen mensen die zich op meer dan 17.000 eilanden bevinden, tegengehouden door – onder andere – slechte infrastructuur.

De Wereldbank schat dat Indonesië een infrastructuurkloof van $ 1,5 biljoen heeft in vergelijking met andere opkomende markten. Widodo is halverwege een programma van $ 327 miljard voor 10 jaar om nieuwe luchthavens, snelwegen en havens te bouwen.

De eerste metro van Indonesië is vorige week geopend in de hoofdstad van het land, Jakarta. Een ontwikkeling die wordt beschouwd als cruciaal voor het aanpakken van een aantal van ’s werelds ergste congestie die Indonesië miljarden aan verloren inkomsten kost.

“Ik denk dat er een aantal factoren zijn … [die de economie tegenhouden],” zegt Gareth Leather, senior econoom bij Capital Economics. “Ik denk dat het een mislukking geweest is om de productiesector nieuw leven in te blazen, wat, toen hij [Joko Widodo] vijf jaar geleden uiteenzette, een van zijn belangrijkste doelstellingen was … In Indonesië is het ongelooflijk duur om werknemers in dienst te nemen en te ontslaan. En wat dat betekent is dat mensen terughoudend zijn om productievestigingen in Indonesië op te zetten, terwijl ze zoveel goedkoper konden in buurlanden, bijvoorbeeld Vietnam, Ik denk dat dit de belangrijkste reden is geweest waarom de groei niet in de buurt van het doel van de overheid is gekomen .
– Voor het volledige bericht, zie Al Jazeera Indonesia
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–