Achtergrond-artikel over strijd KPK tegen korruptie (13 april 2019)

Ondanks het harde werk van wetshandhavingsinstanties, met name de Corruption Eradication Commission (KPK), in de strijd tegen korruptie, blijft een maatschappij die vrij is van corruptie een ongrijpbare droom.

Hoewel de KPK honderden corrupte ambtenaren heeft gearresteerd, staat Indonesië op de 89e plaats van 180 landen en gebieden die zijn onderzocht in de nieuwste Corruption Perception Index, met 38 punten op een schaal van 0 tot 100. De index toont aan dat Indonesië een hoge mate van corruptie in de publieke sector heeft. Aangezien de positie van Indonesië de afgelopen twintig jaar niet veel is veranderd, lijkt het erop dat onze anticorruptiedrift nergens toe leidt.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s