Ondanks opkomst van conservatisme, zullen islamisten verliezers zijn in 2019 (13 april 2019)

Dit artikel is van Ary Hermawan van de The Jakarta Post.
.
De politieke islam wordt gezien als in opmars, omdat de islamitische identiteit de voorbije jaren meer uitgesproken is geworden in de publieke sfeer, en omdat religieus sentiment een krachtig politiek wapen lijkt te zijn geworden.
De realiteit is veel complexer dan dat. In feite zou de politieke islam dit jaar de grootste tegenslag in decennia kunnen krijgen.

Dit komt omdat de islamitische partijen geen coalitie vormden om hun eigen kandidaat in de presidentiële race te hebben. Ze kozen in plaats daarvan om te kiezen tussen Jokowi en Prabowo, die geen van beiden als een islamitische figuur kunnen worden beschouwd, of zelfs maar in verband kunnen worden gebracht met een bepaalde islamitische groep.

Dit heeft ernstige politieke gevolgen gehad. Volgens een enquête van maart van het Centrum voor Strategische en Internationale Studies (CSIS), verliezen de islamitische partijen eigenlijk kiezers aan hun nationalistische bondgenoten als gevolg van het down-ballot effect, wat de tendens is voor een populaire politieke leider om stemmen voor zijn of haar partij te trekken.
– Voor het volledige artikel, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s