Jokowi, na Soekarno en Suharto (15 april 2019)

Foto hierboven: President Joko “Jokowi” Widodo begroet zijn aanhangers tijdens het laatste campagne in het Gelora Bung Karno Stadion in Jakarta op zaterdag. (JP / Seto Wardhana).
.
Indonesië gaat deze week stemmen, het is gemakkelijk voor een leider om nationalist te zijn, moeilijk om een ​​internationalist te zijn, en uiterst uitdagend om beide te zijn.

President Joko “Jokowi” Widodo heeft dat onderscheid bereikt op een manier die de Indonesische zelfpercepties heeft getransformeerd. Indonesiërs zijn het aan zichzelf verplicht om hem nog eens vijf jaar de tijd te geven om zijn succes voor toekomstige generaties te consolideren.

In zekere zin put Jokowi uit de sterke punten van de voormalige presidenten Sukarno en Soeharto, de twee grondleggers van het hedendaagse Indonesië. Als held van de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Nederlanders was Soekarno de nationale leider bij uitstek. Het was onmogelijk om in de levensduur van de Indonesische vrijheid te geloven zonder aan hem te denken. Toch toonde hij een uitgebreid beeld van de positie van Indonesië in de wereld als lid van de anti-imperiale club die werd gevormd tijdens de Bandung-conferentie in 1955, de smeltkroes van de niet-gerichte beweging.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s