Nederlander vindt toegangskaarten Borobudur te duur (15 april 2019)

Dit artikel is overgenomen van Indonesienu.nl

Toegangskaarten voor de Borobudur zijn helemaal niet te duur. Dat zegt het parkbeheer in een reactie op een brief van een Nederlander die het er niet mee eens is dat buitenlandse toeristen fors meer moeten betalen dan lokale toeristen voor een bezoek aan het boeddhistische tempelcomplex in Magelang, Midden-Java. 

Een Nederlander stuurde begin februari dit jaar een open brief aan de Indonesische minister van Toerisme Arief Yahya, de minister van Rechtspraak en Mensenrechten Yasonna Laoly, en het parkbeheer van de tempelcomplexen Borobudur, Prambanan en Ratu Boko.
In de brief schrijft de Nederlander dat hij het er niet mee eens is dat buitenlandse toeristen fors meer moeten betalen dan Indonesische toeristen. Buitenlandse toeristen betalen 350.000 rupiah voor een bezoek aan de tempelcomplexen Borobudur, Prambanan en Ratu Boko. Indonesiërs betalen 40.000 rupiah voor een toegangskaart.
De schrijver van de brief zegt dat er sprake is van discriminatie terwijl Indonesië, zo schrijft hij, een land is dat discriminatie verbiedt en gelijkheid aanmoedigt.

Volgens het parkbeheer vallen de entreeprijzen best wel mee. ‘Kijk maar naar entreeprijzen van andere werelderfgoederen in de wereld. Daar bedragen de tarieven voor buitenlandse toeristen soms wel meer dan 25 Amerikaanse dollar per persoon’, aldus een woordvoerder van het park, zoals geciteerd door de Indonesische nieuwssite Tempo.
Als voorbeeld noemt de parkwoordvoerder werelderfgoed Angkor Wat. Kijken we op de website van het beroemde tempelcomplex in Cambodja, dan zien we inderdaad dat een toegangskaartje 37 Amerikaanse dollar kost aan de balie en vanaf 59 USD online.
Buitenlandse toeristen betalen USD 25 per persoon voor een bezoek aan de tempelcomplexen Borobudur, Prambanan en Ratu Boko. Jaarlijks bezoeken zo’n negen miljoen mensen, onder wie 600 duizend buitenlandse toeristen, de tempelcomplexen op het eiland Java.
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–