Over “bule’s” in Jakarta (15 april 2019)

Je bent net op Bali geweest en verliefd geworden op zijn vriendelijke mensen, kleurrijke rijstvelden, stranden en unieke zonsondergangen en nu overweeg je een reis naar Jakarta, de stad met miljoenen mensen die nooit slapen?

Doe het. Jakarta is een kleurrijke stad, vol lachende mensen, geuren en zwerfkatten. Maar let op: Indonesië bestaat uit meer dan 17.000 eilanden en elk daarvan is anders. Bali is geen Java en Java is geen Jakarta. Jakarta is een wereld apart.

Ik verhuisde voor het 10e jaar op rij van Wenen, een stad met de hoogste kwaliteit van leven, naar Jakarta, nummer 142 in de ranglijst van de Mercer-index van de meest leefbare steden. Wonen in Jakarta is een dagelijks avontuur en een geweldige ervaring om je horizon te verbreden, maar er zijn een paar dingen die niemand je vertelt wanneer je naar de hoofdstad van Indonesië komt. Het kan, vooral als je de Indonesische taal niet spreekt, het gevoel hebben dat je alle basisbegrippen opnieuw moet leren zoals een peuter: hoe te praten, eten, lopen.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–