Sri Mulyani: regering richt zich op handhaven economische stabiliteit na verkiezingen (20 april 2019)

Foto hierboven: minister van financien Sri Mulyani Indrawati (AFP/Zach Gibson).
.
Minister van Financiën Sri Mulyani Indrawati heeft gezegd dat de regering zich zal richten op het handhaven van economische stabiliteit na de relatief vreedzame presidents- en parlementsverkiezingen van afgelopen woensdag.

Meerdere snelle tellingen hebben aangetoond dat de zittende president Joko “Jokowi” Widodo, samen met zijn running mate Ma’ruf Amin, leidt. Prabowo claimde woensdag echter de overwinning en zei dat de interne snelle telling van zijn kamp liet zien dat hij aan de leiding was.

“We wachten nog steeds op de officiële tellingen van de Algemene Commissie Verkiezing [KPU], hoewel de markt al gereageerd heeft op de snelle resultaten,” zei Sri Mulyani donderdag in Jakarta. “We zullen doorgaan [werken] om de economische stabiliteit van Indonesië te behouden.”

De beurs leek positief te hebben gereageerd op de vlotte verkiezing, aangezien de Jakarta Composite Index (JCI) – de belangrijkste graadmeter van de Indonesia Stock Exchange (IDX) – tijdens de donderdagochtendhandel met 0,61 procent steeg tot 6.521.
– Voor het  volledige artikel, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s