Luhut als gezant van Jokowi; kan militair Esprit de Corps politieke spanningen verminderen? (24 april 2019)

Foto hierboven: Minister Luhut Binsar Pandjaitan (rechts) heeft, terecht, de opdracht gekregen om een communicatielijn tot stand te brengen tussen zijn voormalige ondergeschikte, Prabowo Subianto en president Joko ‘Jokowi’ Widodo, na de verdeeldheid van de week vorige week. (Antara Photo / Puspa Perwitasari).
.
Korsa, of gemeenschappelijke loyaliteit gedeeld door leden van een specifieke groep, speelt een belangrijke rol in de politieke communicatie in Indonesië, vooral wanneer een presidentskandidaat een voormalige militaire sterke man is.

Politieke spanningen zijn gestegen in de op twee na grootste democratie ter wereld sinds de verkiezingen van vorige week, vooral nadat verschillende opiniepeilers quick count-resultaten bekendmaakten met een overwinning voor de zittende speler, Joko “Jokowi” Widodo, en zijn running mate Ma’ruf Amin.

De verliezende partij, Prabowo Subianto en zijn runnung mate Sandiaga Uno verwierpen onmiddellijk de quick-count resultaten en beschuldigden hun rivalen ervan dat ze de verkiezingen hadden bedrogen door de positie van Jokowi als zittende president te gebruiken om de neutraliteit van overheidsinstanties, ambtenaren, politie en zelfs de verkiezingsorganisator en verkiezingswaakhond.

Hoewel de houding van Prabowo niet verrassend kan zijn, omdat het hem in 2014 enkele maanden kostte om het officiële resultaat in de presidentsverkiezingen te accepteren, heeft hij dit keer herhaaldelijk de overwinning uitgeroepen op basis van de interne gegevens van zijn kamp.

Velen zullen het ermee eens zijn dat de enige persoon in het kamp van Jokowi die militaire esprit de corps zou durven gebruiken om Prabowo, een generaal van het leger tijdens het autoritaire regime van president Suharto, te bereiken, Luhut zou zijn, die zeker het gezag heeft om dat te doen .

Luhut was Prabowo’s senior in het leger, en volgens de traditie moet een junior altijd een senior respecteren.
– Voor het volledige bericht, zie Jakarta Globe
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s