Unesco-site Jatiluwih op Bali bedreigd door heli’s (24 april 2019)

De directeur van Erfgoed en Culturele Afdeling bij het Indonesische ministerie van Onderwijs en Cultuur, Nadjamuddin Ramly, waarschuwde op maandag 15 april 2019, dat de aanleg van een helikopterplatform in Jatiluwih de status van het gebied als UNESCO-werelderfgoed zal kunnen bedreigen.

“De ontwikkeling van een helikopterplatform in het midden van de rijstterrassen is een totale fout”, waarschuwde Ramly. “We vragen de Regent van Tabanan om de rijstterrassen in de oorspronkelijke staat te herstellen. Wat is gedaan heeft het oorspronkelijke erfgoed en doel van het rijstterras vernietigd. “

NusaBali meldt, dat Ramly verder heeft uitgelegd dat subaks oude community-based organisaties zijn die toezicht houden op de waterverdeling op rijstterrassen in Bali. Hij zei verder dat, omdat de Jatiluwih-rijstterrassen tot Werelderfgoed zijn verklaard, ze door de UNESCO regelmatig opnieuw erkend zullen worden.
– Voor het volledige bericht, zie balidiscovery.
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s