The Diplomat: verrassend rustige verkiezingen in Indonesië (26 april 2019)

Foto hierboven: Jokowi met zijn running mate.
.
Stil. Saai. Stabiel. Slechts twee jaar nadat een minderheidsbestuurder was verdreven de gouverneur van Jakarta, Ahok), waren de gelijktijdige presidents- en parlementsverkiezingen in Indonesië ronduit tam, een schril contrast met dramatische, zeer omstreden – en soms wrede – verkiezingen die vorige maand in Thailand plaatsvonden en aan de gang zijn in India. Noch was het zoiets als het nepnieuws en met haat vervulde verkiezingen in de Verenigde Staten en de Filippijnen in de afgelopen jaren.

“De verkiezingen waren vreedzaam”, zegt Patrick Ziegenhain, een in Jakarta gevestigde wetenschapper en momenteel gasthoogleraar aan de Atma Jaya Katholieke Universiteit van Indonesië. “Geen spanning, geen massademonstraties, geen enorme campagneactiviteiten. Het was rustiger dan voorgaande verkiezingen in 2017 en 2014. “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s