Duizenden bij mars van vrouwen in Jakarta voor gerechtigheid, gendergelijkheid (28 april 2019)

Foto hierboven: deelnemers aan een mars om de vrouwenrechten in Jakarta op zaterdag te ondersteunen. (JP / Gemma Holliani Cahya).
.
Duizenden mensen marcheerden van Jl. Sudirman naar het Nationaal Monument (Monas) in Jakarta op zaterdag voor de Vrouwenmars van 2019 om de vrouwenrechten te ondersteunen en de verjaardag te vieren van Kartini, het nationale icoon voor nationale heldin en vrouwelijke empowerment.

Mensen van verschillende geslachten, beroepen en religies verzamelden zich om hun steun te betuigen aan een betere bescherming en empowerment van vrouwen te midden van ongebreideld geweld dat tegen hen werd gepleegd.

“Dit is een dagelijkse strijd voor ons allemaal, om te vechten voor gerechtigheid en gendergelijkheid. Veel problemen waarmee we worden geconfronteerd, zijn er omdat de politieke elite ons probeert te stoppen om gerechtigheid en gelijkheid te zoeken. Laat ze ons niet het zwijgen opleggen, “vertelde de field coördinator van het veld, Ririn Sefsani, aan de menigte.
Voor het volledige bericht, zie Jakarta Post
.

——————————————–

Andere sites van de auteur:
Oost Java Info,
Sultans en Raja’s in Indonesie

——————————————–